Når chefen er svær at sætte grænser for

Hvad ville du gøre, hvis du havde svært ved at fortælle din chef, at din arbejdsbyrde var for stor? Deltag i ugens dilemma her.

Foto: Monkey Business Images.
Læs mere
Fold sammen

Klaus har ti års erfaring som projektleder, og han har været ansat i sit nuværende job på et konsulentbureau i knap et års tid. Han har en oplevelse af, at der ligger for mange opgaver på hans bord – og at der kommer stadig flere og flere til.

For at komme eventuel stress i forkøbet har Klaus taget initiativ til en samtale med sin chef om mængden af opgaver og kundefordeling. Umiddelbart mødte Klaus forståelse hos chefen, der også mente, at det ville være relevant at se på strukturer og arbejdsgange i kundeprojekterne – set i lyset af, at Klaus endnu er forholdsvis ny i firmaet.

Derfor blev aftalen, at Klaus skulle følges med chefen ud på et af hans kundemøder, og at de ugen efter kunne tage en snak om begrænsning af arbejdsopgaver.

Stor var Klaus’ forbløffelse, da kundemødet endte med, at Klaus fik overdraget chefens kunde - i øvrigt firmaets største og vigtigste kunde. Nu er han nervøs for, hvordan deres snak om begrænsning af arbejdsopgaver ender. Klaus har en fornemmelse af, at chefen selv er presset og har for meget at lave.

Hvad synes du, Klaus skal gøre?