Når ansøgeren har mere ledererfaring end lederen selv

Ville du som leder turde ansætte en nuværende leder som menig medarbejder i din virksomhed? Deltag i Ugens dilemma.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hanne er daglig leder af et voksenpædagogisk tilbud. Institutionen har slået en stilling som pædagog op, og Hanne har gennemgået de indkomne ansøgninger.

I bunken af ansøgninger ligger der særligt én, som Hanne bliver ved at vende tilbage til. Ansøgeren er kvalificeret og rammer i sin ansøgning plet i forhold til institutionens udfordringer og stillingens indhold.

Kandidatens nuværende stilling er en lederstilling. Hans kvalifikationer taler for sig selv, ja han er nok egentlig overkvalificeret til den opslåede pædagogstilling. Derfor kan Hanne ikke lade være med at tænke over, om arbejdspladsen mon kan leve op til ansøgerens forventninger.

Hanne har besluttet, at kandidaten er en af dem, hun gerne vil se til en jobsamtale. Samtalerne skal foregå sammen med en repræsentant fra kommunens socialforvaltning. Men den pædagogiske konsulent fra kommunen fraråder direkte Hanne at ansætte en leder i pædagogstillingen. »Det vil kun give bøvl og problemer. Han vil aldrig kunne vænne sig til, at det er dig, der bestemmer,« siger kommunens konsulent til Hanne.

Hvordan håndterer Hanne, at hendes foretrukne ansøger kommer fra en lederstilling?