Muslimer knokler i den danske jul

Maksim Ata Hamud skal arbejde juleaften i 7-Eleven på Jernbane Allé i Vanløse. Det har den 21-årige københavner gjort alle de tre år, han har arbejdet i butikken. Og det gør ham ingenting.

7-Eleven er en af de butikker, der nyder godt af muslimer, som knokler i den danske jul. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
»Jeg er muslim og fejrer ikke jul, så jeg tager vagten for at hjælpe mine kolleger. Selv om man får et tillæg for at være der juleaften, gør jeg det ikke for pengene. Mine ikke-muslimske kolleger hjælper derimod mig, når ramadanen er slut, og jeg skal fejre eid,« fortæller han til gratisavisen 24timer.

Og sådan ser billedet ud i de fleste 7-Eleven-butikker. Nydanskere med en anden religion melder sig frivilligt til at tage vagterne, når de etniske danskere fejrer jul.

»Det er en kæmpefordel at have medarbejdere med forskellig religion i sin medarbejderstab. Det fungerer super godt. Når medarbejderne med en anden religiøs baggrund fejrer ramadan eller kinesisk nytår, er det ikke noget problem for de etniske danskere at fylde hullerne for dem,« siger administrerende direktør Jesper Østergaard til 24timer.