Musikkens Hus droppede Kibista

Efter en henvendelse fra 3F droppede Aalborgs nye kulturinstitution Musikkens Hus det litauiske rengøringsfirma, fordi der var overenskomstmæssige problemer med »enkeltområder«.

Musikkens Hus. ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Køkkenchef Daniel Ditman fra Musikkens Spisehus optræder stadig som reference for Kibista Kvalitetsrengøring på selskabets hjemmeside. Her roser han firmaet og siger, at det er dejligt at arbejde med et firma, som er ligeså professionelt til deres arbejde, som man selv er. Men i forrige uge opsagde restauranten kontrakten med Kibista.

Ifølge Lasse Henningsen, som er direktør for Aalborgs nye kulturinstitution Musikkens Hus, skete det efter en henvendelse fra 3F om, at Kibista Kvalitetsrengøring ikke overholdt overenskomsten på »enkeltområder«

»Kibista gør ikke rent hos os mere. De havde udelukkende kontrakt med Musikkens Spisehus, hvor der var en klar aftale om, at de skulle overholde overenskomsten. Da 3F henvendte sig og gjorde opmærksom på, at det var tvivlsomt, at de gjorde det, så afbrød vi samarbejdet. Så de er ikke i huset mere, for det var jo ikke i overensstemmelse med den aftale, vi havde med dem,« siger Lasse Henningsen.

Musikkens Hus drives af en erhvervsdrivende fond, som får tilskud fra kommunen og fra Kulturstyrelsen og skal alene af den grund have orden i penalhuset:

»Det har vi også, og det vil vi have. Så når en aftale er brudt, så afbryder vi den, uanset hvem der har udtalt sig om, hvor glade vi var,« siger han med henvisning til køkkenchef Daniel Ditmans optræden på Kibistas hjemmeside. Det er klart, at vi ikke vil og kan have noget med virksomheder at gøre, der ikke overholder overenskomsten,« siger Lasse Henningsen, som dog er lidt ked af det på Kibistas vegne:

»Jeg håber ikke, at jeg dræber en positiv historie for Kibista. De er jo ikke banditter. Det er jo ikke sådan, at Tomas Kibisa har behandlet medarbejderne dårligt. Der er bare nogle punkter, hvor overenskomsten tilsyneladende ikke har været overholdt. Så jeg håber da ikke, at dette bliver vendt til en negativ historie for Kibista. Det har vi ikke noget ønske om. 3F har på skrift godtgjort over for for os nogle områder, hvor forbundet ikke mener, at Kibista har tingene i orden. Det er jo personalesager, så det vil jeg helst overlade til 3F.«

Lasse Henningsen understreger, at Kibista var en lille leverandør, der kun havde kontrakt på opvask og køkkenrengøring i restauranten i Musikkens Hus. Den øvrige rengøring foretages af et andet firma, Kongsvang Rengøring.

Tomas Kibisa er utilfreds med forløbet, især fordi det ifølge ham var en betingelse for at få kontrakten, at Kibista tegnede et sponsorat på 30.000 kr.:

»Musikkens Hus er blevet skræmt af en henvendelse fra 3F. Jeg har ikke gjort noget galt, men overholdt alle regler. Vores problem er, at vi ikke har overenskomst med en fagforening. Men jeg har lagt sagen bag mig, og nu ser jeg fremad,« siger han.