Musik, forretning og jura – Philippe er et multitalent

Talent 100: Igen i år hylder vi 100 unge talenter fra alle hjørner af dansk erhvervsliv. Et af talenterne er 34-årige Philippe Benjamin Skow, professionel violinist, chefjurist, Cybot.

Philippe Benjamin Skow, chefjurist i IT-virksomheden CYBOT og violinist med international karriere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Kategori: Specialister

Philippe Benjamin Skow er ikke et talent – han er et multitalent.

Siden han som femårig første gang optrådte som violinsolist, har han brugt 50.000 timer med violinen i hånden. Bag sig har han nu en international karriere med en lang række optrædener, herunder i forbindelse med prins Henriks bisættelse og Emmanuel Macrons statsbesøg i Danmark.

Ved siden af musikken har han gjort sig bemærket ved at blive udnævnt som chefjurist i IT-virksomheden Cybot samt at blive nomineret til World Economic Forums »Young Global Leaders«.

Philippe Benjamin Skow

»Fra jeg var 14 år, har jeg opdelt min dag og aften i intervaller af fem minutter«


Fra Lars Kolind, bestyrelsesformand for og medejer af Cybot, lyder det, at han aldrig har mødt nogen »med et så stort talent som Skow på hele tre felter samtidig: musik, forretning og jura.«

Frankrigs tidligere ambassadør i Danmark Francois Zimeray stemmer i:

»Som både en effektiv jurist og en verdensklassemusiker er hr. Skow et af de mest unikke multitalenter, jeg har mødt.«

Syv år på elitekonservatorier i blandt andet USA og Wien har lært Philippe Benjamin Skow, at perfektion koster.

»Ligesom i sport øver man i ekstremer. Eksempelvis øvede jeg én og samme tone i ti timer om dagen i et helt år for at få det perfekte buestrøg. Jeg måtte det første år kun bruge den ene hånd, idet det ellers var for komplekst. Året efter måtte jeg kun bruge den anden hånd. Det tredje år kunne jeg få lov at anvende både violin og buehånd samtidigt, og det fjerde år fik jeg endelig lov til at øve på selve stykkerne,« forklarer han.

Selv mener, at han gennem musikken og juraen lever sit første og andet liv.

»Jeg ved ikke, hvad det tredje vil bringe. Jeg er nysgerrig og vil gøre mig så nyttig som muligt. Måske starter jeg en virksomhed. Jeg er allerede så småt i gang med at formidle Stradivarius-violiner.«

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.