Multitasking gør dig ikke hurtigere

Du får ikke andet end svedperler på panden, stigende puls og halvfærdige opgaver ud af at forsøge at multitaske.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Drop det. Slip forsøget på at multitaske og glem alt om at trodse din kones hån om, at kun kvinder kan multitaske.

For faktisk får ingen noget ud af at forsøge at klare flere opgaver på een gang. Kun uafsluttede projekter, en fornemmelse af stress og en masse tidsspilde er resultatet. Sådan lyder dommen fra ledelsesrådgiver Morten Münster ifølge lederweb.dk.

Her er hans guide til, hvordan du undgår at multitaske:

En opgave ad gangen
Ikke overraskende anbefaler Morten Münster, at man koncentrerer sig om en ting ad gangen. Spørg dig selv, hvad der skal til af værktøjer for at få opgaven fuldført. Du har måske brug for udprint, kuglepen og notesblok.

Undgå forstyrrelser

Luk døren til dit kontor fysisk - eller mentalt, hvis du sidder i kontorlandskab. Sluk telefonen og slå pop-up-meddelelser fra din mail fra, så intet forstyrrer din opmærksomhed. Gå i gang og fortsæt til du er færdig.

Genoptag hurtigt igen
Forstyrrer en kollega dig alligevel, så bed vedkommende om at præsentere sit ærinde hurtigt og skriv det eventuelt ned på en blok. Sig så, at du gerne vil fokusere på din opgave, og genoptag arbejdet.

Du har nu lært kunsten at "singletaske". Men som vi har hørt så mange gange før, er det uendelig nemt at falde tilbage i gamle vaner.

Derfor er Morten Münsters bedste råd, at man begynder med at singletaske en time om dagen. I begyndelsen vil det være svært at lade være at tjekke telefon og mail, men med tiden bliver det meget nemmere.