Morten Mølskov Jarlstrup

Økonomi og Finans

I mesterlære som beslutningstager

Administrerende direktør i Lundbeckfonden, Lene Skoles, højre hånd hedder Morten Mølskov Jarlstrup. Han følger fondens tre datterselskaber tæt, sidder med under de vigtigste forhandlinger og beskriver selv sin stilling som en genvej til at komme helt tæt på dér, hvor beslutningerne træffes.

»Der findes ingen uddannelser, hvor man kan lære at træffe vigtige beslutninger, men jeg omgås dagligt nogle af landets dygtigste beslutningstagere og ser på den måde mit arbejde som en slags mesterlære,« siger Morten Mølskov Jarlstrup, der er ærlig omkring, at han om 20 år ser sig selv som direktør for Lundbeckfonden eller i en lignende stilling.

Han opererer i spændingsfeltet mellem økonomi og jura, og administrerende direktør Lene Skole beskriver ham som en vigtig sparringspartner.

»Han tør udfordre mine og andres synspunkter og inviterer til, at man deler flere ting med ham, end man måske normalt ville gøre med så ungt et menneske,« siger hun og beskriver samtidig den 28-årige director som ydmyg og diskret.

»Morten kommer aldrig og siger: Se, hvad jeg klarede. Men han lader andre tage æren. Alligevel er vi alle sammen klar over, at det var Morten, der fik skubbet tingene i mål.«

Morten Mølskov Jarlstrup 28 år, director, strategic investments, Lundbeckfonden

2013: Cand.merc.jur., CBS

2013: Junior legal advisor, M&A, Horten ­Advokatpartnerselskab

2014: Direktionsassistent, Lundbeckfonden

2016-: Director, strategic investments, ­Lundbeckfonden