Morten Lunds fatale fejlbeslutning

Han stod og vaklede mellem at investere i Nyhedsavisen og i Just-eat.dk. Han traf et forkert valg - i dag er han blanket af.

Foto: Jan Jørgensen. Morten Lund er i dag, ifølge eget udsagn, personlig konkurs, efter en dyr flirt som investor i Nyhedsavisen.
Læs mere
Fold sammen
Midt i sommervarmen kom nyheden ud om, at den danske iværksætter-virksomhed just-eat.dk har fået tilført 90 mio. kr. i frisk kapital fra en London-baseret venturefond.

Mens kapitaltilførslen og udvidelsen af ejerkredsen sikkert har vakt glæde hos bl.a. stifter Jesper Buch, så har følelserne formodentlig været ambivalente hos Morten Lund, kendt som investor i bl.a. Skype og Nyhedsavisen.

Han er i dag, ifølge eget udsagn, personlig konkurs, efter en dyr flirt som investor i Nyhedsavisen, der gik konkurs for godt 10 måneder siden. Morten Lund skriver via twitter en kommentar til kapitaltilførslen i just-eat.dk, der vokser på flot vis og åbner op i en række europæiske lande.

“MLIndex Ventures (den venturefond, der lige har investeret I just-eat.dk, red.) has (smart) balls. I was 5min from not putting the last 10mio$ into my newspaper and go for JustEat instead - last june."

Set udefra ikke just den smarteste beslutning af Morten Lund. Der er dog fortsat lang vej hjem for just-eat.dk, der ganske vist tjener penge på driften, mens det fortsat kniber med at få de udenlandske aktiviteter til at løbe rundt. Sådan er det dog ofte for start-ups, der skal bruge flere år på at få tilstrækkelig med volumen på salget, før de tjener penge.


Fik du læst:

Disse ti mænd styrer din adfærd

Verdens mest magtfulde kendisser

Her er kendisserne, der fik sparket