Modeller strømmer til forening

Modeller melder sig ind i forening, der kæmper for ordnede forhold.

By Malene Birger modeshow på Charlottenborg fredag aften den 4. februar Copenhagen Fashion Week 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Avisen.dk.

Tynde topmodeller fra hele verden er i øjeblikket i København for at gå shows for alle de store designere under Copenhagen Fashion Week.

Ekstreme vægtkrav og for lidt i løn har fået flere danske modeller til at søge hjælp, lyder det fra en nystartet forening for modeller, DaMo.

"Der skal være fokus på trivsel og sundhed og ordnede forhold," siger Ida Burchardi, der er formand i foreningen, til Avisen.dk.

Hun har i disse dage haft travlt med at chatte med de mere end 330 unge piger, der har henvendt sig på Facebook, og mere end 100 har allerede meldt sig ind i foreningen.

Afsløringer af, hvordan modeller sulter sig selv og skal leve op til høje vægtkrav, har fået politikere til at true med at fjerne millionstøtten til modeugen, hvis ikke der bliver et overordnet sæt spilleregler om etiske standarder for blandt andet BMI. Ida Burchardi mener især, at de store modelbureauer bærer et tungt ansvar.

Sunde modeller er allerede et stort tema i udlandet. I London har de for første gang et sæt etiske spilleregler, der skal overholdes under næste modeuge. Og under modeugen i Milano er der allerede krav til modeller, om at de skal have et vist BMI for overhovedet at deltage som model. Det er der ikke i Danmark.

Det mindre modelbureau Diva Models støtter foreningen og håber, flere piger vil melde sig ind i fremtiden. Men prisen for at fastholde ordnede forhold for bureauets modeller høj.

"Jeg har sagt nej til mange ting under denne modeuge, fordi det, de ville tilbyde mine piger, ikke var godt nok. Som minimum skal det ikke koste noget for en model at gå shows under modeugen," siger Lina Barbagello til Avisen.dk.