Millioncheck til topchef, der lader flyet stå

Tøjkædes topchef kan tjene lidt ekstra, hvis han vil undlade at bruge firmaets privatfly.

Tøjkæden Abercrombie & Fitchs topchef bør flyve lidt mindre og tjene lidt mere, mener bestyrelsen. Foto: Mario Tama, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Mario Tama, AFP/Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Oh, høje chef, vil du ikke nok lade privatflyveren stå - så får du lidt ekstra på lønsedlen.«

Om end det næppe var ordlyden, var det beskeden, som chefen for tøjkæden Abercrombie & Fitch har fået. Der vanker fire millioner dollars (små 21,9 millioner kroner), hvis privatflyet bliver stående på jorden, skriver britiske BBC.

Besked til børsen

Michael Jeffries' personlige brug af flyet kostede i 2008 1,1 millioner dollars. Han har hidtil haft ubegrænset adgang til det, men fremover vil det være sådan, at hvis udgifterne overskrider 200.000 dollars om året, må han betale for det.

Den usædvanlige aftale fremgår af en meddelelse til den amerikanske fondsbørsmyndighed.

I gennemsnit brugte Michael Jeffries flyet for 850.000 dollars mellem 2006 og 2008. Han har været topchef for tøjkæden siden 1992.

I privatfly for at bede om hjælpepakke

Selv om flere store virksomheder det seneste år har skåret ned på topchefernes personlige brug af firmaflyet, er det usædvanligt, at der følger betaling med.

Den mest opsigtsvækkende brug af privatfly var, da topchefer for bilgiganterne Ford, Chrysler og General Motors i slutningen af 2008 ankom i hver deres fly til Washington for at bede politikerne om en massiv hjælpepakke til den trængte bilbranche.

General Motors havde da syv privatfly, som efterfølgende blev sat til salg, mens det krakkede elselskab Enron rådede over andre syv fly.