Million-indsprøjtning sætter turbo på dansk motor

Dansk iværksættervirksomhed rejser nu 83 mio. kr. til at sætte turbo på den internationale ekspansion med en motor, der laver CO2-neutral elektricitet.

Læs mere
Fold sammen
Stirling DK har fået tilført 83,22 mio. kr. fra både nye og eksisterende inve-storer. Det er den femtestørste cleantech-investering i Europa i år.

Pengene skal bruges til at rulle forretningen ud internationalt, opbygge pro-duktion af motorer, og gøre virksomheden til den førende leverandør af biomassefyrede stirling-motorer i verden.

At vi kunne rejse så mange penge i det aktuelle marked viser, at vi har en stærk teknologi, en god organisation og et stort vækstpotentiale, som vi nu har alle forudsætninger for at realisere”, udtaler selskabets direktør Lars Jagd.

Stirling DK fremstiller motorer, der kan producere CO2-neutral el ud fra biomasse, for eksempel træflis. Selve motoren er en gammel opfindelse, men Stirling DK er langt fremme med at kunne producere el i det antal driftstimer, som er nødvendigt for et kommercielt gennembrud for teknologien. Og Stirling DK er de eneste, som kan anvende biomasse i el-produktionen.

-    Som en af de oprindelige investorer er vi begejstrede over, at det er lykkedes at få en af Europas førende cleantech-investorer med ombord i Stirling. Med en stærk ledelse, et stort internationalt netværk og et robust kapitalgrundlag er Stirling nu rustet til at blive en førende spiller i den globale cleantech-industri, udtaler Bjarne Henning Jensen, partner i Vækstfonden.

Stirling DK blev etableret i 2004, af professor Henrik Carlsen, der i 15 år har ledet DTUs forskning i stirling-motorer.

- mja