Milliardærboblerne

Specialrapport: Blandt boblerne til at nå op på Berlingske Nyhedsmagasins Danmarks Rigeste-liste for 2009 senere på året er familien Stadil – faderen Thor og sønnen Christian. Strategien for at styre gennem de svage konjunkturer er helt klar - og heri indgår ikke opkøb. Også selvom familievirkomheden er velkonsolideret, og mange virksomheder er billigt til salg.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Resultaterne går opad og formuen nedad. Så paradoksalt er billedet, når man ser på Thor og Christian Stadils virksomhedskonglomerat Thornico.

Virksomheden har nemlig over de seneste fire regnskabsår fordoblet overskudsgraden til ti procent og øget egenkapitalen fra en halv til trekvart mia. kr.

Det var baggrunden for, at familien Stadils formue, der ud over Thornico omfatter en aktiepost i Brdr. Hartmann, i september sidste år var tæt på at komme med blandt Danmarks 50 Rigeste i Berlingske Nyhedsmagasins årlige opgørelse. Men med en formue opgjort til 1,5 mia. kr. nåede Stadil-formuen lige præcist ikke med.

Nu et halvt års tid senere kan formuen opgøres til et godt stykke under milliarden – nærmere bestemt 0,7 mia. kr. – trods de uomtvisteligt gode økonomiske resultater. De langt lavere aktiekurser på børsnoterede virksomheder betyder, at alle virksomheder i dag er langt billigere. Familien Stadils situation med forbedrede resultater i virksomheden, men forringet handelsværdi og dermed lavere formue er slet ikke atypisk for personerne i den kortlægning af milliardærboblerne, som Berlingske Nyhedsmagasin her offentliggør.

Listen i dette magasin omfatter de 50 danske formuer, der er tættest på at presse sig op på hovedlisten over Danmarks allerrigeste, der offentliggøres efter sommerferien.