Milliardær ved et tilfælde

En ekspedient i Magasin rådede Pandora-rigmanden til at satse på smykkekoncernen.

René Sindlev blev forrige sommer gift med Patrizia Manici. Parret bor i en pragtejendom i Hørsholm. Arkivfoto: Matteo Zini Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En dag i oktober 2000 spurgte forretningsmanden René Sindlev en ekspedient i Magasin i København, hvilke smykker der solgte godt. Han overvejede nemlig at bygge en forretning op i USA på et dansk smykkebrand. Spørgsmålet var bare hvilket?

Sindlev var udlært i smykkebranchen fra en butik i Lyngby Storcenter og etablerede på et tidspunkt sit eget selskab, som solgte kendte brands som Gucci og Cartier i Norden og kendte således smykkebranchen godt. Men nu ønskede han en frisk start i USA.

Ekspedienten pegede på en æske med Pandora-armbånd og charms, og Pandora blev det.

Historien står at læse i Berlingske-journalist Ole Halls bog om Pandora, som fortæller, hvordan René Sindlev kontaktede Pandora-stifteren Per Enevoldsen og kom igennem med at etablere et datterselskab i USA, hvor Sindlev selv kom til at eje de 25 pct.

Da Pandora ti år senere blev børsnoteret, regnede der guld på René Sindlev, som i februar 2011 dukkede op på Berlingske Business Magasins liste over Danmarks rigeste med en formue 2,9 milliarder kr.

I dag er René Sindlevs formue godt nok skrumpet til 1,6 mia. kr., som er det tal, der står at læse i Berlingske Business Magasins »rige-liste« fra i år.

Læs også: Køb adgang til online-udgave af Business Magasin med "Danmarks 100 rigeste" her.

René Sindlev har siden bl.a. investeret et trecifret millionbeløb i en luksusyacht, og så var han nok lige hurtig nok til at sælge ud af sine aktier i Pandora, som tabte højde efter børsnoteringen, men siden genvandt det tabte og mere til.

De 1,6 mia. kr. rækker dog stadig til en 59.-plads blandt Danmarks rigeste.

Har anlagt sag mod partner

I 2013 var René Sindlev interesseret i at købe cafékæden Joe & The Juice i en handel i 300 mio. kroners-klassen, som dog ikke blev til noget. Han har også investeret i forskellige ejensdomsprojekter.

Men det er luksusyachten, som René Sindlev ejer sammen med en anden knap så rig rigmand, kaffekongen Kim Vibe-Petersen, der er årsag til, at Business portrætterer Pandora-milliardæren.

De to velhavere er nemlig røget i totterne på hinanden – eller rettere René Sindlev har anlagt voldgiftsag mod Kim Vibe-Petersen, fordi han angiveligt har sjusket, eller ligefrem fusket med regnskaberne i deres fælles selskab, partnerselskabet Parsifal, og værdisat luksus­båden for højt.

Sagen er bl.a. celeber, fordi Kim Vibe-Petersen hører til kronprins Frederiks vennekreds og deltog i Kronprinsparrets tvillingedåb i 2011. Kongelige venner eller ej, advokat Karoly Nemeth er hyret af René Sindlev til at føre sagen mod forretningspartneren.

René Sindlev blev i sommeren 2013 gift med den italienske model Patrizia Manici. Sammen bor parret på en pragtejendom i Hørsholm nord for København.