Mikael Buch Smedegaard

Mikael Buch smedegaard forretningsudvikling Talent 2016 Fold sammen
Læs mere

IT-troldmanden hos Novo Nordisk

Mikael Buch Smedegaard er med til at planlægge, hvordan Novo Nordisk bedst muligt får videnskabeligt kommunikeret omkring deres produkter i 15 fokuslande. I samarbejde med medicinske kolleger har han bygget IT-værktøjerne til at understøtte denne proces og implementeret dem med succes på 15 meget forskellige markeder.

»Jeg kommer med nogle værktøjer, der kan hjælpe og gøre tingene smartere. Og selv om det til tider kan være en udfordring at få læger til at være med på noget nyt – læger er generelt ikke opfostret til at gøre ting på nye og innovative måder – er det lykkedes at få dem med,« siger Mikael Buch Smedegaard.

Han har iværksætterånd og tænker gerne ud af boksen, ligesom han evner at sætte ting sammen på nye måder.

»Han er fantastisk til at vende tingene på hovedet og kigge på nye løsninger. Han er ekstremt matematisk, og samtidig forstår han, hvordan han skal tilføre en medicinalvirksomhed sine idéer,« forklarer Kirstine Brown-Frandsen, der er corporate vice president hos Novo Nordisk.

For Mikael Buch Smedegaard findes motivationen blandt andet i, at han har indflydelse på, hvilken medicin patienterne i sidste ende har til rådighed. Han kan nemlig se, at han er med til at speede processen op, så patienterne hurtigst muligt får adgang til den bedst mulige medicin.

Mikael Buch Smedegaard

34 år, global project manager in strategic operations, Novo Nordisk Medical Affairs

2011: MSc. in information management, Aarhus School of Business

2011: Business IT graduate, Novo Nordisk Corporate IT

2013-: Global project manager in strategic operations, Novo Nordisk Medical Affairs