Mie Vinding Fenger

Ledelse

Mie Vinding Fenger Talent 2017 ledelse
Læs mere
Fold sammen

Hun sparer for Grundfos

Hvorfor har vores produkter 12 skruer, når konkurrentens kun har 8? Kan vi bruge mindre blå maling på vores emballage? Disse og mange andre spørgsmål har Mie Vinding Fenger stillet på tværs af Grundfos’ organisation.

Efter at have afsluttet virksomhedens interne graduate program i 2014 blev hun sat i spidsen for projektet »Design to Value« med formålet at identificere omkostningsbesparelser i samtlige produktlinjer. Ved udgangen af 2016 havde projektet skabt besparelser på cirka 700 millioner kroner.

»Resultaterne af Mies projekt er meget konkrete og målbare. De 700 millioner udgør en væsentlig del af den stigning, Grundfos har haft på bundlinjen i det seneste år,« fortæller Kenth Hvid Nielsen, group vice president, Grundfos.

For Mie Vinding Fenger er det dog ikke tallene, hun er mest stolt af, men derimod arbejdet med mennesker i alle led af organisationen.

»Det er selvfølgelig særligt, at have sparet virksomheden for så mange penge. Det er dog den kulturændring, jeg har været med til at igangsætte, jeg ser som min største succes. Det at have faciliteret, at kolleger på tværs af værdikæden og på tværs af lande er begyndt at samarbejde på nye måder, der ultimativt har skabt de 700 millioner, har været en spændende rejse,« siger Mie Vinding Fenger.

Mie Vinding Fenger 30 år, head of design to value, Grundfos

2010: Project employee, CLEVER

2012: M.Sc. management of innovation and business development, CBS

2012-2014: Global business graduate program, Grundfos

2014-: Head of design to value, Grundfos