Microsoft-stifter giver milliard-formue til velgørenhed

Den barnløse og ugifte Microsoft-milliardær Paul Allen har besluttet sig til at forære den største del af sin formue til velgørenhed efter sin død.

Microsoft-medstifteren Paul Allen Fold sammen
Læs mere
Foto: TANNEN MAURY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hans personlige formue anslås til mellem 80 og 100 milliarder kroner, hvilket placerer den 57-årige blandt de 40. rigeste mennesker i verden. 

Paul Allen stiftede Microsoft sammen med Bill Gates i 1975 og var meget aktiv i firmaets første år, men han blev ramt af lymfeknudekræft i 1983 og trak sig tilbage fra firmaet. Allen forlod firmaets bestyrelse i 2000. Sidste år fik Allen stillet en ny kræftdiagnose.

Han solgte 68 millioner Microsoft-aktier sidste år men ejer angiveligt stadig omkring 138 millioner aktier i softwarefirmaet.

I en meddelelse fra Paul Allen Family Foundation fortælles det nu, at størstedelen af hans formue skal testamenteres til velgørenhed efter hans død.

Bill Gates har allerede doneret en stor del af sin milliardformue til velgørenhed og bruger i dag en stor del af sin tid på Bill & Melinda Gates Foundation, der støtter en bred vifte af projekter.

Sammen med investorer Warren Buffet har Microsoft-stifteren opfordret de rige i USA til at testamentere mindst halvdelen af deres formue til velgørenhed.

Warren Buffet har selv lovet, at 99 procent af hans formue skal gå til velgørende formål efter hans død.