Microsoft bag stemmestyret musik til Ford

Musik og telefoni i biler skal styres med teknisk platform fra Microsoft, som dermed trænger ind på endnu et af det moderne menneskes opholdssteder.

Detroit Auto Show er ikke bare stedet, hvor de tre store i amerikansk bilindustri afslører nye modeller med slanke linjer ved siden af deres seneste biltyper - ny elektronik og andet legetøj bliver også vist frem.

Et eksempel er Fords nye aftale med Microsoft, som går ud på, at verdens største softwarefirma skal levere stemmestyret musik og telefoni til den amerikanske bilfabrik. Foreløbig har Ford fortalt, at det nye system kommer i 12 modeller i løbet af 2007.

Platformen kaldes "Sync" og er en parallel til for eksempel Onstar fra General Motors, skriver BBC, som forudser, at den brugerrettede elektronik bliver et væsentligt parameter i konkurrencen på bilmarkedet fremover: Næsten alle ejer en mobiltelefon, og det samme kan man også næsten sige om MP3-spillere.

For Microsoft er aftalen med Ford - og i øvrigt også med Fiat uden for det amerikanske marked - en god lejlighed til at trænge ind på endnu et af det moderne menneskes opholdssteder, efter at softwareproducenten har indtaget vores arbejdspladser og vores hjem.