Michelin-kokken hjælper med opvasken

Mesterkokkene: Den internationalt anerkendte restaurant MR har rejst sig fra konkursen og er nu gældfri med et nyt brand og nye ambitioner. Stifter og køkkenchef Mads Refslund vil gøre det nye MR til Nordens bedste fiskerestaurant.

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Grillet jomfruhummer, birkerøget spæk og urter fra stranden. Eller hvad med makrel med kokos og umodne danske jordbær? Restaurant MR på Kultorvet i København er en af de avangardistiske gourmetrestauranter, der er elsket af kendere og har fået drysset stjernestøv ud over sit brand af Guide Michelin.

Alligevel må køkkenchef og medejer Mads Refslund indimellem selv pudse glas og spule tallerkener. Restauranten har nemlig været gennem en økonomisk rustjetur hele vejen ned i konkursen, men er efter en pause på to måneder i foråret startet med at klatre opad igen.

Det er sket med et nyt spiseligt dogmekoncept om fisk, skaldyr og grøntsager samt tre nye investorer i ryggen.

Og ambitionerne om at lave spiselig kunst er stærkere end nogen sinde. Mads Refslund vil gøre sine tre smalle etager over beværtningen Det Hvide Lam på Kultorvet til intet mindre end Nordens bedste fiskerestaurant.

Køkkenchefen mener, at han er kommet stærkere gennem krisen og har lært at skrue ned for blusset, når det er nødvendigt. Det er bl.a. derfor, han kun kalder en opvasker ind, hvis alle bordene i restauranten er optaget.

Læs hele artiklen i Berlingske Nyhedsmagasin, der udkommer fredag 28. august.

Prøv Berlingske Nyhedsmagasin i 2 måneder eller læs Berlingske Nyhedsmagasin som e-magasin.