Michala Marcussen: Cheføkonom i fransk storbank

Michala Marcussen Fold sammen
Læs mere
Foto: Régis Corbet

Michala Marcussen, 53 år, cheføkonom hos Societe Generale

Danske Michala Marcussen har opnået det få kvinder kommer i nærheden af. Som cheføkonom for den franske storbank Societe Generale er hun med til at udstikke retningen for en af Europas største finansinstitutioner, og bliver dagligt citeret i anerkendte internationale nyhedsmedier som Bloomberg, Financial Times og CNBC.

Hun vinkede farvel til Danmark i 1994, og var først et smut i London, før hun flyttede til Societe Generales hovedkontor i Paris. Siden 2017 har hun været cheføkonom og sidder i bankens øverste ledelselslag. Michala startede sin karriere hos Danske Bank i København, efter hun blev kandidat i økonomi fra Københavns Universitet. Hun har også gennemført den berømte og berygtede CFA-uddannelse, som cirka halvdelen af de studerende ellers dumper.

I et interview med Bloomberg har hun sagt, at bankerne er ved at vågne op til fordelene ved at have flere kvinder i arbejdsstyrken.

»Så længe mangfoldighed er noget, der bare er rart at have, er det kun en lille håndfuld, der vil investere de nødvendige ressourcer for at løse problemet. Men når først folk begynder at forstå, at det virkelig giver økonomisk og forretningsmæssig mening, så sker der noget. Og jeg tror, det er det, vi er lige nu,« sagde hun.