Mette Højen

Mette Højen kommunikation Talent 2016 Fold sammen
Læs mere

Hun giver erhvervslivet talens magt

Det er den slappeste muskel i erhvervskroppen.«

Danske topledere mestrer mange discipliner, men talens magt topper sjældent listen, siger retorikeren Mette Højen, der bevæger sig rundt som særlig rådgiver på direk­tions­gangene hos klienter som Sony, Gaihede og Nordea.

»Det startede med, at jeg som 22-årig studerende tilbød Finansrådets daværende direktør noget rådgivning, og siden er det bare fortsat. Hvis du mestrer talens magt, er det en direkte vej til at vinde kunder, medarbejdere og markeder. Det er, hvad jeg godt kan lide ved at arbejde med erhvervslivet, fordi jeg mærker forskellen. Det er hårdt, skarpt og drøner lige ned på bundlinjen,« siger hun.

Mette Højen har ikke nogen trylleformular parat til toplederne.

»Det gælder om at vælge de rette værktøjer, og så er der talerens og teamets træning med mig, som er utroligt vigtig.«

En, der kender til både talegaver og Mette Højen, er Søren Smedegaard Hvid, partner hos revisionsgiganten EY og chef for erhvervslivets Oscar-uddeling, Entrepreneur of the Year.

»Hun er ekstremt motiverende og inspirerende. Både at lytte til og arbejde sammen med. Hun har en næsten unik dynamik og energi i sin formidling, og så forstår hun at koge det ned til få, centrale budskaber. Det er en enorm styrke og lavthængende frugter for de ledere, som lærer af hende.«

Mette Højen

28 år, founder, Csuitespeaker

2012: Kandidat, retorik, Københavns Universitet

2011: Taleskriver for Finansrådets administrerende direktør

2012: Retorisk konsulent, Rhetorica

2013: Presenter & business developer, Network Academy

2015-: Founder, Csuitespeaker