Mette Christensen

Mette Christensen rådgivning Talent 2016 Fold sammen
Læs mere

Miljøingeniøren

Tingene går hurtigt for erhvervslivets store talenter. Fra Mette Christensen blev indstillet til Talent 100, til Berlingske ringede hende op, er hun således blevet forfremmet til head of section for water and geoscience i Cowi med ansvar for 16 ansatte.

I sin nye rolle skal hun stå for den daglige ressourcestyring og drift inden for geofysiske forundersøgelser, grundvand og afvanding i forbindelse med større bygningskonstruktioner i Skandinavien og Mellemøsten.

Mette Christensen har været i Cowi siden studietiden på DTU, hvor hun læste en M.Sc. i environmental engineering. Og hendes tid i virksomheden har både budt på analyser af vandkvaliteten i Tissø nær Kalundborg og et kæmpeprojekt i Qatar med de miljømæssige aspekter af anlæggelsen af en ny havn syd for hovedstaden Doha – et projekt, hun betegner som sit hjertebarn.

Helt generelt kan man ikke sige, at landegrænser udgør nogen hindring for Mette Christensens talenter, som er kommet til udtryk i frivillige projekter i lande så forskellige som Tanzania, Usbekistan og Myanmar.

»Hun har en unik evne til at levere stærke resultater og samtidig have blik for både sit team og det større samfundsbillede,« siger hendes chef, Kerim Martinez, der er vice president i Cowi.

Mette Christensen

31 år, head of section, Cowi

2010: M.Sc. environmental engineering, DTU

2010: Hydrogeolog og projektkoordinator, Cowi

2012: Hydrogeolog og projektkoordinator, Cowi Qatar

2014: Project manager, market manager og discipline lead, Cowi

2016-: Head of section, Cowi