Mesteren i PFAs intellektuelle maskinrum

Kristian Buchardt, 33 år, chef for Innovation & Modeller, PFA Pension

Kategori: Forretningsudvikling

De modeller, 33-årige Kristian Buchardt udvikler, danner fundamentet for, hvordan PFAs pengepulje på ca. 450 mia. kr. bliver fordelt og hensat på lang sigt.

Han er chef for Innovation & Modeller i PFA – en afdeling, Thomas Dyhrberg Nielsen, der er Økonomidirektør i Finans & Aktuariat i PFA, betegner som pensionsselskabets »intellektuelle maskinrum«.

»Det, Kristian laver, er ekstremt kompliceret matematik. Meget af det er fremskrivningsmodeller, der skal forudse PFAs indtægter og udgifter om flere årtier ud fra forventede hændelser. For PFA er det et afgørende stykke arbejde,« siger økonomidirektøren.

Han understreger, at det langtfra er kutyme at have så ung en leder for sådan et team, men at Kristian Buchardts gode lederegenskaber og ekstreme faglige kvaliteter gør ham til et oplagt valg.

For Kristian Buchardt var det et naturligt valg at søge ind på aktuarstudiet og kaste sig over komplicerede matematiske modeller.

»Jeg har altid syntes, matematik var fascinerende, og jeg sætter pris på at grave ned i nogle komplicerede modeller og problemstillinger og derigennem skabe en reel værdi. Der er en god kombination af fordybelse og noget mere overordnet i det, jeg laver,« siger han.

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.