Mest omtalte erhvervskvinder 2006

Især tre kvinder fra det danske erhvervsliv har markeret sig i medierne i år. Der er tale om både succes og alvorlige øretæver.

Koncernchef for TrygVesta Group, Stine Bosse, fører klart an i feltet af kvindelige danske topchefer, der har fået mest omtale i medierne i Danmark i 2006.

Med sin optræden i lidt over 400 artikler er hun mere omtalt end Danfoss-direktør Jørgen Mads Clausen. Mest omtalte danske topchef i 2006 er A.P. Møller-Mærsks administrerende direktør Jess Søderberg med lidt over 500 artikler.

Det viser en ny undersøgelse, som artikeldatabasen Infomedia har lavet for Business.dk. Undersøgelsen er lavet på baggrund af en søgning i Infomedias database på i alt ni kvindelige administrerende direktører og en kvindelig bestyrelsesformand fra det danske erhvervsliv. De ti kvinder er valgt ud af Business.dk og Ledernes Hovedorganisation.

"Stine Bosse er symbolet på de danske erhvervskvinder. Hun er den moderlige bulldozer. Indadtil i virksomheden har hun kørt en hård personalepolitik. Udadtil udtaler hun sig politisk, men samtidig har hun også et blødt image som formand for bestyrelsen i Hjertebarnsfonden," siger analysechef i Infomedia, Niels Christiansen.

På andenpladsen over mest omtalte erhvervskvinder i 2006 kommer administrerende direktør i SAS Danmark, Susanne Larsen, med lidt over 300 artikler, mens Susanne W. Nørgaard fra Carl Bro Group er tredje mest omtalte med lidt over 100 artikler. De resterende syv kvindelige topchefer er alle omtalt i under 100 artikler i 2006.

"Susanne Larsen er tante kedelig. Hun er på i forbindelse med tre ting: Regnskaber, strejker blandt kabinepersonalet og konkurrencen i flybranchen," siger Niels Christiansen.

"Birgit W. Nørgaard fremstår som en barsk dame der i den grad er bundlinjefikseret. Men hun leverede også det bedste resultat, som Carl Bro nogensinde har haft, i foråret 2006. Samtidig var der også en retssag i 2006, som absolut ikke var god for hverken hende eller Carl Bro. Den startede med, at hun selv anmeldte tre tidligere ledende Carl Bro-medarbejdere i en bestikkelsessag, men kom tilbage til hende som en boomerang," fortsætter Niels Christiansen.