Merete Godvin Jensen

Merete Godvin Jensen Talent 2016 Fold sammen
Læs mere

Hun skaber konkurrence i vandsektoren

Samfundsøkonomi har været den røde tråd i Merete Godvin Jensens karriere. Den 35-årige økonom har arbejdet i Skatteministeriet, Finans­ministeriet og nu i forsyningssekretariatet i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, hvor hun leder 12 medarbejdere. Her skaber hun kunstig konkurrence i en branche, hvor der ingen er.

Hendes team sammenligner aktørerne i vandsektoren med hinanden og fastlægger, hvilke takster det enkelte vandselskab må opkræve. Merete og hendes team har også et tæt samarbejde med andre myndigheder, interesseorganisationer og selskaber i vandsektoren, som blandt andet har været afgørende for at materialisere et kompliceret politisk forlig om vandsektoren i reelle lovforslag og bekendtgørelser.

»Ledelse er helt sikkert det rigtige for mig. Jeg har haft både gode og dårlige ledere og ved, hvor meget god ledelse betyder. Jeg vil fortsætte med at arbejde med samfundsøkonomi, men det er de strategiske beslutninger og arbejdet med mennesker, der trigger mig,« fortæller Merete Godvin Jensen.

Vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Niels Beier er begejstret for hendes egenskaber som leder.

»Det er den sjældne kombination af en kompetent økonom, en rigtigt dygtig leder og en fantastisk kommunikator, der gør Merete helt unik,« siger han.

Merete Godvin Jensen

35 år, kontorchef, forsyningssekretariatet i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

2007: Cand.polit., KU

2007: Økonom, Skatteministeriet

2008: Økonom, Finansministeriet

2015-: Kontorchef, forsyningssekretariatet i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen