Mere ansvar kræver mere løn

Skal danskerne tage et større ansvar på jobbet, skal det udløse en lønforhøjelse med, mener flertallet af danskerne. Det er langt flere, end i mange andre lande.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At stige i graderne og at få et øget ansvar på arbejdspladsen bærer ikke lønnen i sig selv. Tværtimod kræver det, at lønnen bliver forhøjet, hvis der skal flere stjerner og et større ansvar på ens skuldre. Det mener tre ud af fire danskere i en undersøgelse, og det er langt flere end folk fra de fleste andre lande, viser en undersøgelse som vikar- og rekrutteringsbureauet Randstad har gennemført blandt lønmodtagere i 29 forskellige lande.

Til sammenligning er eksempelvis to ud af tre indere villige til at tage et større ansvar på sig, uden at de nødvendigvis behøver at få en lønstigning samtidig.

Årsagen til, at danskerne kræver mere i løn ved et øget ansvar, hænger ifølge direktør for Randstad Carsten Bjørke sammen med arbejdskulturen i Danmark.

"For os danskere er der ikke den samme status i at have mere ansvar, som der er i andre lande. Vi er i forvejen vant til forholdsvis flade hierarkier på arbejdsmarkedet og har dermed også mulighed for at deltage aktivt i beslutningsprocesserne – uanset hvilket niveau, vi befinder os på. Har man et ansvar for en given handling og klar til at stå på mål for det, skal det naturligvis også honoreres,” siger han.