Medicinalindustriens kommende verdensstjerne

Talent 100: Mette Smedegaard Andersen, 29 år, Vice President, Strategi & Partnerskaber, Q-State Biosciences

Mette Smedegaard Andersen Fold sammen
Læs mere

Kategori: Forretningsudvikling

Hun har designet høstværktøjer i Ghana, arbejdet med mikrolån i Indien og bygget halvledere i Singapore. Alt i mens hun har uddannet sig på henholdsvis Harvard og Cambridge University.

»Jeg har altid været interesseret i naturvidenskab, og hvordan ting er sat sammen. Det har jeg villet sætte sammen med noget, der gør godt i verden,« forklarer Mette Smedegaard Andersen om, hvad der har drevet hende ud i verden.

Trods sine blot 29 år har hun allerede erhvervserfaring fra hele fire kontinenter. I dag er hun VP for Strategi & Partnerskaber i biotekvirksomheden Q-State Biosciences i Boston.

»Ambitionen i selskabet er at skabe modeller af hjernen, så man billigere og mere effektivt kan teste terapier mod hjernesygdomme,« siger Smedegaard Andersen og tilføjer:

»Ved hjælp af banebrydende teknologier som gen- og stamcelleteknologi og machine learning kan vi designe lægemidler, som passer til den enkelte patient. Det er ret revolutionerende.«

Anders Fæste, Partner & Managing Director i Boston Consulting Group, spår, at hun bliver en af fremtidens verdensstjerner inden for biotek og medicinalindustrien.

»Hun er enormt passioneret, har et kæmpe drive og en rigtig god analytisk sans. Så hun kan nå rigtig langt.«

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.