Medarbejdervalgte tættere på beslutninger

Landets medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer er de seneste år kommet tættere på den reelle beslutningsproces i bestyrelserne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Landets medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer er de seneste år kommet tættere på den reelle beslutningsproces i bestyrelserne. Knap halvdelen af de medarbejdervalgte vurderer, at de er blevet mere involveret i bestyrelsens drøftelser, fordi bestyrelserne i dag har mere fokus på kortsigtede udfordringer og udviklingsmuligheder.

Med andre ord er dagsordenen i højere grad præget af de nære forhold, som de medarbejdervalgte måske har bedre mulighed for at forholde sig til, da det vedrører mere konkrete virksomhedsforhold, eksempelvis effektiviseringer. Resultaterne fremgår af et spørgeskemaundersøgelse, Nyhedsbrev for Bestyrelser har udarbejdet i samarbejde med CO-Industri overfor kartellets medarbejdervalgte.

Undersøgelsen, som bygger på 70 svar, viser, at 13 % i høj grad har observeret øget involvering, mens andre 37 % i nogen grad har observeret denne ændring. Udviklingen kommer i forlængelse af, at bestyrelserne i mange erhvervsvirksomheder de seneste år har ændret fokus fra de langsigtede strategiplaner til en planlægningshorisont på 1-2 år, og mere nære strategiske overvejelser om opkøb eller effektiviseringsplaner.

Undersøgelsen viser dog også, at de knap halvdelen (41 %) medarbejdervalgte i dag oplever en større offensiv tilgang til opkøb og ekspansion end for 2-3 år siden. Andre 29 % siger at det absolut ikke er tilfældet, snarere tværtimod. Vurderingen peger i retning af, at den ensidige fokus på besparelser og effektiviseringer stille og roligt er ved at blive afløst af mere offensive tiltag.

Læs hele artiklen i Nyhedsbrev for Bestyrelser nr 19.

Hold dig opdateret - tilmeld dig Nyhedsbrev for Bestyrelsers gratis nyhedsmail