McDonald's undskylder for svine-fadæse

Undskyld. Det er budskabet i en række store avisannoncer, som burgergiganten bringer i Singapores aviser. Problemet er denne gang overdreven politisk korrekthed.

Her ses et par smilende McDonald's-ansatte i Singapore. Der er tale om et arkivbillede fra før svine-skandalen brød ud i lys lue. Fold sammen
Læs mere
Foto: HOW HWEE YOUNG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens største restaurationskæde rejser sig nu op og siger undskyld til Singapores befolkning. Det sker efter, at McDonald's i et forsøg på at udvise politisk korrekthed, er kommet til at træde østatens etniske kinesere over tæerne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Burgerkæden har bl.a. indrykket halvsides annoncer i The Strait Times, der er Singapores største dagblad, hvori det fremgår, at McDonald's "undskylder og viser sin taknemmelighed" til kunderne. Dermed blander McDonald's sig i koret af koncerner, der stiller sig op og siger undskyld til kunderne.

Hele fadæsen skyldes, at McDonald's vil fejre det kinesiske nytår ved at sælge små dukker af de 12 dyr, som er repræsenteret i den kinesiske kalender. Problemet er, at burgerkæden i processen besluttede, at ét af dyrene var for kontroversielt - nemlig grisen.

BagslagMcDonald's frygtede ifølge Reuters, at det muslimske mindretal i den rige og veluddannede østat ville blive stødt af at se afbildninger af dyret.

Men forsøget på at skåne det muslimske mindretal gav bagslag. Nu er de etnisk kinesiske indbyggere blevet vrede. Det ses bl.a. på den iltre meningsudveksling på Singapore-hjemmesider som The Strait Times' debatsider.

Her anbefaler f.eks. debattøren med navnet "joemighty" at "McDonalds' markedsføringsafdeling bliver fyret", mens "abductboy" ytrer, at McDonald's unødvendigt "har gjort os alle opmærksomme på vores etniske forskel".

Rottens årDet er ikke første gang, at kunder eller og et lands indbyggere ser sig vrede på McDonald's. Den verdensomspændende burgerkæden er ved flere lejligheder blevet beskyldt for f.eks. at bruge religiøst utilladelige ingredienser eller at have solgt overdrevent fedende produkter.

McDonald's har netop afleveret et regnskab, hvori det fremgår, at burgergiganten stadig skovler penge ind. I regnskabet fremgår det også, at verdens største restaurationskæde bliver ved med at vokse og sprede sig ud i klodens afkroge - og på den måde kommer den hele tiden i kontakt med nye samfund og kulturer.

Den kinesiske kalender indeholder forøvrigt også rottens år. Men den ser ingen ind til videre ud til at synes er et uønsket dyr på en fastfood-restaurant.

    Billedserie: 70 år med en elsket og hadet hamburger