Mazda2 blev Årets Bil 2008

Mazda2 valgt som Årets Bil 2008 af de danske motorjournalister i klubben Motorjournalisternes Klub Danmark. Business.dk's læsere er helt uenige og peger på Skoda Fabia.

Årets bil 2008: Mazda2 Fold sammen
Læs mere
Foto: Mazda
Mazda blev med sin nye 2 kongen blandt de nye modeller, der kommer til at dominere gadebilledet i de kommende år. I hvert fald efter de danske biljournalisterns mening.

Godt 3000 læsere af Business.dk er nemlig uenige, og de tildelte kun Mazdaen tre procent af stemmerne.

Læsernes vinder med 19 prodent af stemmerne er klart den opdaterede og snusfornuftige Skoda Fabia, som imponerer på stort set alle fronter, økonomi, plads og teknik.

Læserne tildelte den ligeledes snusfornuftige koreaner Kia Ceed en sikker andenplads med 13 procent af stemmerne.

Kia'en har skabt en del røre i bildammen med syv års garanti mod flere af de traditionelle mærkers kun tre års garanti. Og at dømme efter prøvekørslerne i bilmagasinerne har koreaneren da også noget at have det i.

På trods af den forholdsvis lave pris i forhold til de europæiske og japanske konkurrenter i den såkaldte Golf-klasse ser kvaliteten ud til at være i orden.

Fords nye og imponerende Mondeo er læsernes tredje valg i det stærke felt, der blandt de gode kort også kunne opliste Toyotas familiebil Auris, Fiats Bravo og Peugeot opdaterede 308.

Læs mere på Erhvervsbladet.dk samt på søndag i Berlingske Tidendes biltillæg.