Maveforgiftning kan være arbejdsskade

Ny dom fra Østre Landsret giver forsikringsdækning for maveonde efter et måltid på en restaurant i forbindelse med arbejde.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ny dom fra Østre Landsret giver forsikringsdækning for maveonde efter et måltid på en restaurant i forbindelse med arbejde. Det skriver Fagbladet 3F.

Dommen gælder en mand, der fik dårlig mave efter at have spist på en restaurant i forbindelse med en tjenesterejse. Måltidet havde så nær tilknytning til hans arbejde, at generne skal dækkes af arbejdsskadeforsikringen. Dommen kommer, efter at både Arbejdsskadestyrelsen og Ankestyrelsen i en række omgange har afvist den dårlige mave som en arbejdsskade.

Advokat Birgitte Filtenborg fra advokatfirmaet Elmer & Partnere har ført sagen for mandens fagforening, Politiforbundet. Hun siger, at myndighederne hidtil har været meget bastante med at afvise sygdom efter måltider på arbejdet.

- Men nu er der med den nye dom måske kommet hul igennem, i hvert fald for ansatte på tjenesterejser, siger Birgitte Filtenborg.

Ankestyrelsen tager den nye dom til efterretning.

- Men vores retningslinjer bygger på en lovgivning, som er ændret i mellemtiden. Derfor vil vi ved førstkommende lejlighed udsende nye principper om blandt andet sammenhængen mellem udførelsen af arbejde og indtagelsen af et måltid, siger afdelingschef Erling Brandstrup fra Ankestyrelsen.

Arbejdsskadestyrelsen skal nu til at se på, hvor meget den mavesyge politibetjent eventuelt skal have i erstatning.