Matematisk geni med forretningssans

Talent 100: Amalie Høgenhaven, 31 år, Senior Solution Architect, Edlund

Amalie Høgenhaven Fold sammen
Læs mere

Kategori: Specialister

»Vi er på vej i fuldstændig forkert retning.«

Sætningen kræver mod at sige som ung, ny medarbejder. Derfor hævede Jens Laugesen øjenbrynene, da Amalie Høgenhaven omringet af ti garvede it-arkitekter skar igennem på et møde i Edlund.

»En ting var, at hun fagligt havde ret. Men det giver også udtryk for en enorm selvsikkerhed at udtrykke sig sådan i det forum. Selv om man har ret, er der jo også nogle sociale dynamikker på spil,« siger Jens Laugesen, som er CSO i IT-virksomheden, som designer forsikringsmatematiske løsninger til pensionsselskaber.

På to år har Amalie Høgenhaven fået en central rolle i Edlund, som for de fleste tager mange år, fordi opgaverne er så komplekse.

Amalie Høgenhavens matematiske talent er åbenlyst: I gymnasiet var hun dobbelt vinder af matematikkonkurrencen Georg Mohr, og hun har i dag en ph.d. i matematik. Men helt særligt er hendes evne til at kommunikere matematikken videre.

»Det har altid tiltalt mig meget at lede efter logiske løsninger, men mange af matematikerne hos Edlund er dygtigere end mig. Til gengæld tror jeg, at jeg lykkes godt med at oversætte forretningsønsker fra mennesker, der ikke tænker i samme logikker, til konkrete løsninger,« siger hun.

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.