Martin Westh Hansen

Martin Bo Hansen rådgivning Talent 2016 Fold sammen
Læs mere

Hjælper EU med klimapolitik

Martin Westh Hansen befinder sig midt i et af tidens helt store emner. Som ekspert på klima- og energiøkonomi hos konsulentfirmaet Copenhagen Economics er han en eftertragtet herre – både hos de offentlige instanser, der står for lovgivningen, og de virksomheder, der skal følge den.

De, der har nydt godt af den 33-åriges klima­rådgivning, tæller bl.a. Nordisk Ministerråd, Vestas, EU-Kommissionen og Europa-Parlamentet, hvor han for nylig deltog i en debat med andre centrale aktører.

Det mest centrale spørgsmål er for ham, hvordan man skaber de optimale klimapolitikker og støttesystemer, som samtidig ikke går ud over konkurrenceevnen for de europæiske virksomheder.

»Klima- og energipolitik påvirker jo både borgere og virksomheder, og mit arbejde er at se, om vi kan gøre det smartere,« siger Martin Westh Hansen.

Den unge økonom får også flotte ord med på vejen af Helge Sigurd Næss-Schmidt, partner i Copenhagen Economics, som fremhæver både hans grundighed og hans bidrag til, at virksomhedens omsætning på klima- og energiområdet er firedoblet over det seneste par år.

Martin Westh Hansen

33 år, managing economist, Copenhagen Economics

2008: Cand.polit., Københavns Universitet

2008: Fuldmægtig, Finansministeriet

2011: Economist, Copenhagen Economics

2013: Senior economist, Copenhagen Economics

2015-: Managing economist, Copenhagen Economics