Martin Herrstedt

Økonomi og Finans

Maersk Lines servicemindede regnedreng

I Maersk Line er 33-årige Martin Herrstedt leder af den afdeling, der leverer de finansielle argumenter for enten at øge eller reducere antallet af skibsruter bestemte steder i verden.

Det kræver undertiden, at man er nødt til at modsige salgscheferne, der fejlagtigt tror, at de har gang i en god forretning, forklarer Martin Herrstedt.

»Der skal man være god til at tage dialogen. Faktisk prøver jeg at lære mine finansfolk, at de er sælgere og skal forsøge at overbevise kunden – altså vores salgschefer – om at de data, vi leverer, i sidste ende gør deres produkter bedre,« siger han.

Martin Herrstedt er koncernens mand. Han ser ud over sig selv og fokuserer på, hvad der er bedst for firmaet, tilføjer commercial CFO i Maersk Line, Kristian Høllund.

»Martin er god til at sætte sig med de operationelle folk og stille de dumme spørgsmål. Det gør, at han har en langt bedre forståelse af forretningen end mange andre, som også har arbejdet her i mange år,« siger han.

Selv mener Martin Herrstedt, at den tilgang kommer fra hans allerførste job:

»Som opvasker på et plejehjem gik det op for mig, at der er en værdi i at gøre noget hurtigt, men endnu mere værdi i at skabe en god oplevelse for kunden.«

Martin Herrstedt, 33 år, head of business finance commercial, Maersk Line

 

2008: Cand.merc., CBS

2008: Manager, group finance & risk management, A.P. Møller - Mærsk

2010: Trade financial business partner, route finance, Maersk Line

2012: Head of financial planning and analysis, business finance operations, Maersk Line

2014: Business CFO, trade & marketing, Maersk Line

2016-: Head of business finance commercial, Maersk Line