Martin Bennetzen

Martin Bennetzen Talent 2016 Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Innovativt oliegeni

Martin Bennetzens akademiske præstationer taler for sig selv: Odense Katedralskoles højeste karaktergennemsnit, topkarakterer på både bachelor og kandidat, modtager af EliteForsk-stipendiet samt den hurtigst afsluttede PhD-afhandling i SDUs historie, nemlig et år og to måneder før tid. Maersk Oil spottede talentet og headhuntede ham til en stilling som forsker inden for enhanced oil recovery (EOR) på et oliefelt i Qatar. Her udviklede han nye metoder til øget olieudvinding. Under to år senere blev han leder af EOR forskningsteamet, startede på Maersk Oils leadership-forløb og var ene- eller medopfinder af 12 patenter på teknologi til øget udvinding af olie.

»Min største succes har været at drive et projekt fra testresultatstadiet til implementering i form af et feltpilotprojekt. Jeg trives med ledelsesansvar og vil med min tekniske baggrund bevæge mig i retning af strategisk ledelse,« siger Martin Bennetzen, der derfor er ved at tage en MBA i ledelse.

Han arbejder nu i A.P. Møller - Mærsks hovedkvarter i København, hvor han er del af et team, der arbejder med udvikling af oliefelter i Algeriet.

»Martin er en helt exceptionel kapacitet, og hans forskning i Qatar får stor økonomisk betydning for udvinding af olie i vores felter,« siger Torben Krarup, vice president i Mærsk Oil.

Martin Bennetzen

34 år, senior reservoir engineer, Maersk Oil

2010: Master i biofysik, SDU

2011: PhD i molekylærbiologi, SDU

2011: Business scouting officer, SDU

2012: EOR reservoir engineer, Maersk Oil Qatar

2014: EOR team leader, Maersk Oil Qatar

2015-: Senior reservoir engineer, Maersk Oil Denmark