Marketingdirektørens våde drøm

Prisregn til effektive reklamer.

Pia Fuglsang Bach Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er præcist 29 år siden, Tuborg lancerede reklamen "Glædelig jul og godt Tub’år". Siden er kampagnen blevet folkeeje – endda med egen nationaldag, J-dag, hvor snebajerne tilflyder tørstige sjæle. J-dag falder i år på udgivelsesdagen for dette magasin, og da journalistik handler om timing, kunne vi ikke dy os for at sætte reklamen på forsiden af ugens magasin, hvor vi bringer en stor specialrapport om effektive reklamer.

Reklamen for Tuborgs julebryg tildeles i år en særpris i konkurrencen Advertising Effectiveness Advard med den begrundelse, at kampagnen år efter år åbner for en indtægtsstrøm med et højt return on marketing investment. Det er alle marketingdirektørers våde drøm, lyder det fra juryen bag den årlige pris fra markedsføringsbranchens egen forening.

Konkurrencen handler om at kåre de mest effektive kampagner, og avancerede analyseinstrumenter er da også gængse værktøjer i marketing, hvor kreativitet ellers har været kongen. Der er ikke plads til fejltrin, men heller ikke nye eksperimenter, og derfor risikerer den hårdt prøvede branche at tabe endnu mere terræn.

I de internationale virksomheder er den nye trend etnografisk research: Glem alt om spørgeskemaer og fokusgrupper og kom i stedet ud blandt dine kunder. Lyt til deres behov og bekymringer. Måske i selskab med en våd Tuborg?

Læs Berlingske Nyhedsmagasin 5. november.