Markant flere job at vælge mellem

Godt nyt til alle på udkig efter et nyt job. Første halvår 2015 viser en stigning på 15 pct. i antallet af stillingsopslag på nettet.

I første halvår 2015 blev der slået markant flere nye stillinger op på nettet end i samme periode sidste år, viser nya tal fra Jobzonen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Både i maj og juni blev der slået flere end 25.000 nye stillinger op på nettet, viser tal fra Dansk Jobanalyse, der udgives af Jobzonen. Det er et rekordhøjt antal, hvis man ser på perioden 2011-2015.

Sammenlagt bød hele første halvår af 2015 på en stigning i antallet af nye job på 15 pct. i forhold til første halvår af 2014 - til trods for, at de første seks måneder af 2014 var usædvanlige, hvad angår nye job, påpeger Henriette Rhod Lassen, adm. direktør i Jobzonen.

»Det er i øjeblikket en helt utrolig fart på jobmarkedet, og virksomhederne slår dagligt nye job op. Vi mærker også tydeligt, at det i mange tilfælde ikke er tilstrækkeligt for virksomhederne blot at indrykke en jobannonce på en jobportal. De skal langt bredere ud for at finde kandidaterne og ikke mindst for at få de passivt jobsøgende i tale,« siger hun.

Jobzonen arbejder i dag med et produkt, der hedder »Track&Trace«, hvor man gennem de forskellige mediehuse får fat i de passivt jobsøgende, og netop det produkt er der stor efterspørgsel efter, fortæller Henriette Rhod Lassen.

Hun undrer sig derfor over, hvorfor manglen på kandidater ikke har været et mere debatteret tema i den netop overståede valgkamp.

»Vi ved, at vi inden længe vil komme til at mangle arbejdskraft inden for flere brancher, og at vi vil opleve et arbejdsmarked præget af flaskehalsproblemer. Set i det lys kan det godt undre, at valgkampen ikke i højere grad handlede om, hvad vi skal leve af i fremtiden. For er vi ikke i stand til at tiltrække kompetente kræfter udefra, vil vi få stor problemer i en global verden,« siger direktøren.

Mens der i både maj og juni blev indrykket flere end 25.000 elektroniske stillingsannoncer, blev der i samme to måneder i 2011 kun indrykket 16.000-17.000 nye.