Marika Fredriksson: Vestas’ finansdirektør er selvbevidst og målrettet

Marika Fredriksson Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

Marika Fredriksson, 56 år, finansdirektør, Vestas

»Jeg er dygtig til at lede mennesker og dygtig til at få dem til at forstå budskabet.« Så klar lød talen fra Marika Fredriksson i et interview i Berlingske i 2015. Dengang havde hun været med til at føre Vestas gennem en større turnaround i den rolle som finansdirektør, hun overraskende havde fået to år før.

Men der er ikke noget tilfældigt over de valg og fravalg, som svenskeren har foretaget i sit liv. For eksempel er det helt bevidst, at hun har sat karrieren i højsædet, og da hun blev tilbudt jobbet i Vestas, droppede hun på stedet det private equity-selskab, hun var ved at etablere sammen med et par andre forretningsfolk. Forinden havde hun haft en lang karriere hos Volvo og været finandsdirektør hos Autoliv Inc. og Gambro AB. Men Vestas havde den internationale spændvidde, hun var interesseret i.

For tiden er en af udfordringerne for eksempel, hvordan Vestas gebærder sig på det vigtige amerikanske marked, hvor præsident Trump ændrer toldsatser i et væk. Men Marika Fredriksson er ikke en grubler. Hun analyserer og træffer beslutninger.