Marianne Philip: Hun styrer begivenhederne – på de indre linjer

Marianne Philip Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

Marianne Philip, 62 år. partner i advokatfirmaet Kromann Reumert, næstformand i Novo Nordisk Fonden og Bitten og Mads Clausens Fond, bestyrelsesmedlem i Codan m.fl.

Hun gør ikke meget væsen af sig udadtil. Til gengæld har hun sine fingre med i rigtig mange ting på de indre linjer. Hun er her, der og allevegne.

Først og fremmest selvfølgelig hos advokatfirmaet Kromann Reumert, hvor Marianne Philip har været partner siden 1987, men hertil kommer en række tillidsposter i dansk erhvervsliv og involvering som juridisk kyndig på de store handler i big business.

I de seneste efterhånden mange år har hun specialiseret sig i fondsarbejde. Hun er i dag formand for den komite, der skal komme med råd og vejledning om god fondsledelse. Samtidig er hun næstformand i landets største fond, Novo Nordisk Fonden og næstformand i en anden af de helt store fonde, nemlig Bitten og Mads Clausens Fond (Danfoss).

Læg hertil flere andre bestyrelsesposter i danske fonde samt en bestyrelsespost i forsikringsselskabet Codan. Det giver hende en indsigt og en indflydelse som meget få beskåret. Ikke desto mindre foretrækker hun at leve efter mottoet: Den, der lever uden for offentlighedens søgelys, lever godt.