Maria Kroos Boisen

Maria Kroos Boisen salg Talent 2016 Fold sammen
Læs mere

Rollemodel i IT-branchen

IBM har et godt øje til Maria Kroos Boisens færdigheder. Der er da heller ikke mange af hendes støbning. Hun er medlem af en helt særlig klub for unge kvinder, der interesserer sig for hardware og teknologi. Og det har betydet, at hun trods sine 32 år er blevet valgt til at være europæisk rollemodel, der skal inspirere andre kvinder til at vælge en karriere inden for IT.

Maria Kroos Boisens interesse for, hvad der gemte sig af mysterier i en computer, begyndte i folkeskolens EDB-lokale. Hun syntes, det var fantastisk at sidde med regneark og blot skrive tal og skrive lig med, og så kom der et resultat. Og ikke mindst at viskelæderet var helt overflødigt. De interesserer førte hende videre til IT-Universitetet og studiejob hos IBM, hvor hun i dag er client technical specialist og navigerer snildt i spændingsfeltet mellem kundernes behov for løsninger og IBMs kvalitets- og forretningsresultater.

Salgsdirektør og country manager Jens Steno Petersen fra IBM er fuld af lovord og forventer, at Maria Kroos Boisen inden for den nærmest fremtid får »en officiel lederstilling«, da hun »gentagne gange har udvist solide lederkompetencer ved at tage personligt ansvar, vise selvstændigt drive og implementere forretningskritiske projekter, hvor hun både skulle have kunde, kolleger og organisationen med sig.«

Maria Kroos Boisen

32 år, client technical specialist, IBM Danmark

2008: Projekt koordinator, IBM Systems Hardware Nordic

2010: Executive assistant, IBM Systems Hardware Nordic

2011: Cand. IT, digital design og innovation, IT-Universitetet

2011: Sales trainee, IBM Systems Hardware

2012-: Client technical specialist, IBM DK