Maria Kofod Larsen

Fra studentermedhjælper til koncerndirektør

Maria Kofod Larsen, koncerndirektør for HR og Kommunikation, DLG. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med undtagelse af en kort afstikker til organisationen Landbrug og Fødevarer har Maria Kofod Larsen arbejdet hos DLG siden år 2000. Her er hun gået fra at være studentermedhjælper til i dag at bestride stillingen som koncerndirektør for HR og Kommunikation.

På kort tid har Maria Kofod Larsen formået at opbygge en international organisation for HR og Kommunikation, hvor et vigtigt fokusområde er at høste synergier på tværs af koncernen.

At Maria Kofod Larsen i dag kan kalde sig koncerndirektør, forklarer hun selv med åbenhed over for nye udfordringer.

»Jeg tror, at jeg i min tilgang til min karriere har gjort det, at jeg er sprunget på de tog, der er kommet forbi. Om det har været et projekt eller et job, har jeg egentlig bare sagt ja – ikke kun når det var de sjove, men også når det var de trælse. Det er jo de projekter, man deltager i, der er med til at synliggøre dig og give dig erfaring,« siger hun og modtager et flot skudsmål fra vicekoncernchef hos DLG Lars Sørensen.

»Maria har god organisatorisk og menneskelig forståelse og er fokuseret på, at samspillet mellem medarbejdere og forskellige kulturer fungerer optimalt. Med hendes baggrund og de egenskaber var det en naturlig beslutning at udnævne Maria til koncerndirektør – og også med den fornyelse at få en dynamisk sammenhængskraft på tværs af traditionelt separate afdelinger,« siger han.

Maria Kofod Larsen

33 år, koncerndirektør for HR og Kommunikation, DLG.

2005: Cand.scient.pol., Københavns Universitet

2011-2012: Chefkonsulent, Landbrug og fødevarer.

2012-2013: HR-udviklingschef/souschef i HR, DLG.

2013-: Koncerndirektør for HR og Kommunikation, DLG.