Mangel på arbejdskraft forude

En ny analyse fra Dansk Metal viser, at næsten fire ud af ti af fagforeningens tillidsfolk spår om flaskehalse på arbejdsmarkedet.

Danmark risikerer at misse opsvinget, hvis der ikke kommer mere specialiseret arbejdskraft. Der er blandt andet stor mangel på smede. Det skriver Børsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen

I fremtiden bliver det en udfordring at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Det forudser en ny analyse fra Dansk Metal, hvor 37,5 procent af 555 deltagende tillidsmænd, peger på, at det bliver en af de største udfordringer i de kommende år.

Det skriver Børsen i dag.

»Tillidsmændene har fingeren på pulsen og ved, hvad det sker i virksomheden, og de melder om tiltagende mangel på medarbejdere med nøglekompetencer som smede og industriteknikere,« siger cheføkonom i Dansk Metal, Allan Lyngsø Madsen til Børsen.

Ifølge analysen er det Region Nordjylland, der kommer til at blive ramt hårdest af fremtidens udfordring. Her svarer mere end 50 procent af tillidsmændene, at de oplever udfordringer med at finde smede.

Ifølge Børsen skal der blandt andet mere politisk fokus på jobrettet efteruddannelse, da Danmark ellers risikerer ikke at ride med på opsvinget, fordi der mangler medarbejdere med nøglekompetencer i industrien, forklarer Allan Lyngsø Madsen til Børsen.