Manchester Uniteds danske topfigur har fået nyt job

I snart en håndfuld har Casper Stylsvig med stor succes stået i spidsen for sponsorafdelingen hos Manchester United. Nu skal han i stedet hjælpe den noget mindre klub Fulham, hvor han til gengæld får en absolut toppost.

Casper Stylsvig Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Vejl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste fodboldfans vil vide, at den engelske storklub Manchester United har haft et par svære år. Den normalt så sejrssikre klub har haft svært ved at vinde fodboldkampe de seneste år, og det er tre år siden, klubben sidst vandt en titel.

Men mens det sportslige har stået for fald, har den kommercielle afdeling fortsat sin sejrsgang. Manchester United er verdens største klub - målt på kommercielle forhold - og det har en dansker en stor aktie i. Casper Stylsvig har siden 2008 haft titel af Global Sponsorship Director, og har som leder af afdelingen blandt andet være med til at forhandle de gigantiske sponsoraftaler hjem, der har sikret Manchester United de økonomiske muskler til hver sommer at smide hundredvis af millioner efter nye spillere.

Men nu venter en ny virkelighed. Casper Stylsvig har fået nyt job, og selvom det fortsat er i fodboldens verden, bliver det i noget mere beskedne forhold. Den 43-årige dansker skal således til at arbejde for Londonklubben Fulham, der er placeret i den næstbedste engelske række, skriver Børsen.

Det kunne umiddelbart virke som et skridt ned af stigen, men danskeren får det øverste ansvar for økonomien i klubben, der indtil for få år siden var en del af den bedste fodboldrække i England.

»Det er en noget mindre klub, men også med en væsentlig større indflydelse. Visionen er, at vi skal i Premier League efter næste sæson,« siger Casper Stylsvig selv om jobskiftet til TV 2 og fastslår selv overfor Børsen, at det er et skridt op af i hans karriere.

»Jeg fik et tilbud fra Fulham, som jeg simpelthen ikke kunne sige nej til. Der venter så mange nye, spændende udfordringer i jobbet, hvor jeg får større ledelsesansvar og indflydelse, end jeg nogensinde har haft, så for mig er det faktisk klart et skridt op ad på karrierestigen. Det føles helt rigtigt. Jeg glæder mig meget til at starte,« siger han til Børsen.

Det er hinsides enhver diskussion, at Casper Stylsvig karriere i international fodbold er temmelig overbevisende og uden sidestykke på danske breddegradder. Før han kom til Manchester United,  sad han som udviklingsdirektør og brand manager i mægtige F.C Barcelona, inden han blev headhuntet til stillingen i det nordengelske.

Tilbage i 2012 bragte Djøf Bladet et større portræt af den i offentligheden ukendte dansker, og her var ordene store, da Christian Volderslev, direktører i sponsorbureauet Promovator, skulle sætte ord på danskerens evner.

»Det kan siges enkelt: Han er outstanding. Ellers ville han ikke sidde så længe på sådan en post. I de stillinger i klubber som Manchester  United, FC Barcelona og Real Madrid, som er de tre største fodboldbrands, er sæderne næsten lige så varme som trænersæderne, hvis man ikke leverer resultater. Jeg mener, der er dokumentation for at sige, at han er dygtig,« sagde Christian Volderslev dengang.

Danskeren tiltræder det nye job 1. maj.