Manchester City-ejer investerer i rumturisme

Han ejer i forvejen en fodboldklub, men det er ikke rigtig nok for Sheik Mansour bin Zayed al-Nahyan, der nu har kastet sig over milliardæren Richard Bransons rumturisme-projekt.

Foto: Chip East/Reuters. Sheik Mansour bin Zayed al-Nahyan, der er en del af Abu Dhabis kongefamilie, har via investeringsselskabet Aabar købt 32 procent af sir Richard Bransons rumturisme-projekt, Virgin Galactic Space Venture.
Læs mere
Fold sammen
Sheik Mansour bin Zayed al-Nahyan, der er en del af Abu Dhabis kongefamilie, har via investeringsselskabet Aabar købt 32 procent af sir Richard Bransons rumturisme-projekt, Virgin Galactic Space Venture. Det skriver det britiske nyhedssite timesonline.co.uk.

Den stenrige sheik har angiveligt betalt 280 mio. dollar (1,47 mia. kr.) for aktieposten, selv om Virgin Galactic space venture endnu ikke har fyret op under rumskibene.

Virgin Galactic Space Venture er et projekt, som den britiske eventyrer og iværksætter Richard Branson igangsatte for fem år siden for at give flere adgang til rummet. Selskabet håber, at de første fly med rumturister kan sendes afsted fra New Mexico om to-tre år.

Tiltrække turister
Mere end 300 personer er allerede skrevet op til flyveturene i rummet, der vil koste omkring 200.000 dollar (1,05 mio. kr.) pr. person. Som en del af aftalen vil sheik Mansours selskab få de kommercielle rettigheder til at etablere et Virgin space-center i Abu Dhabi for at tiltrække turister til golfstaten.

Sheik Mansours investeringsselskab, Aabar, bidrager også med 100 mio. dollar (523 mio. kr.) til at udvikle Virgin Galactics satellit-forretning. Virgin håber at udvikle en billigere måde at udsende satelitter på baseret på nogle af de samme grundprincipper som rumturismen.

En turisttur i rummet med Virgin Galactic space venture indebærer en fire dages træningslejr i Mojave-ørkenen i Californien, USA, hvor passagererne lærer, hvordan de skal agere på turen. På selve rumturen bliver man sendt 100 kilometer op i luften, hvor rumskibet vil svæve 5-10 minutter med slukkede motorer. Passagererne får mulighed for at opleve vægtløshed, og herefter går turen tilbage til jorden.

Aabar er kontrolleret af International Petroleum Investment Company (IPIC), der investerer i Abu Dhabis olieindustri og har sheikh Mansour som formand.