»Mamma Mia!« bedst sælgende DVD

ABBA-musical sprænger alle rekorder og har på halvanden måned solgt i over fem millioner eksemplarer.

ABBAs iørefaldende melodier har været med til at bringe »Mamma Mia!« helt til tops. Her et udsnit af filmplakaten.
Læs mere
Fold sammen
Den svenske popgruppe ABBAs iørefaldende melodier er blevet årets supersælger.

Filmudgaven af musicalen »Mamma Mia!« er blevet den bedst sælgende DVD-film nogen sinde i Storbritannien og den første film-DVD, der når et salg på fem millioner eksemplarer. Filmen kom på DVD midt i november men har alligevel formået at storsælge og har slået den tidligere topscorer, »Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl«, der er solgt i 4,7 millioner eksemplarer.

ABBAs mange hits er udgangspunktet for historien i »Mamma Mia!«, der foregår på en græsk ø, hvor tre mænd, som ikke kender hinanden, bliver inviteret med til bryllup. De viser sig alle at kunne være den ukendte far til pigen, og det er hende, der har inviteret dem for at få mysteriet opklaret. Undervejs synges og danses der, så man bliver svedt. Hovedrollerne i filmen har Meryl Streep, Pierce Brosnan og Julie Walters, og alle skuespillerne synger selv hitmelodierne, som ABBA-drengene Benny Andersson og Björn Ulvaeus har genindspillet sammen med det gamle ABBA-orkester. Begge komponister medvirker i filmen i biroller.

Selve musicalen har også klaret sig godt og indbragt 69 millioner pund via teaterbilletter.

Og filmsuccesen har trukket pladesalget med sig. Filmmusikken er blevet solgt i over en million CD-eksemplarer, mens albummet »ABBA Gold« er solgt i 410.000 eksemplarer - årets 19.-bedste resultat i Storbritannien.