Maja Horst årets forskningskommunikatør

Lektor Maja Horst fra Institut for Ledelse, Politik og Filosofi har fået Videnskabsministeriets pris på 100.000 kroner for sin evne til at nytænke forskningskommunikation, så den bliver dialogbaseret og interaktiv.

Forskningskommunikationsprisen 2009, samt 100.000 kr. bliver overrakt af videnskabsminister Helge Sander til Maja Horst fra CPH Business School. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars K Mikkelsen/Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lektor Maja Horst fra Institut for Ledelse, Politik og Filosofi fra Copenhagen Business School - CBS - fik i dag Videnskabsministeriets pris på 100.000 kroner for sin evne til at nytænke forskningskommunikation, så den bliver dialogbaseret og interaktiv. Det skriver CBS Observer.

Derfor fik hun i dag overrakt Videnskabsministeriets forskningskommunikationspris af videnskabsminister Helge Sander på Syddansk Universitet.

"Maja Horsts bidrag til den offentlige debat har stor værdi for samfundet. Gennem innovative formidlingsformer formår hun at informere og samtidig gå i dialog med publikum. Hun viser, at forskning kan formidles med andet end ord, og at forskningsformidling anno 2009 er en levende, lærende og involverende disciplin. Hun er en inspiration for andre forskere," sagde videnskabsminister Helge Sander i forbindelse med tildelingen af prisen.

Farvede kugler
Maja Horst er blandt andet kendt for den ruminstallation om den offentlige debat om stamcelleforskning, der var opstillet flere steder på CBS for nogle år siden. Installationen, som hun havde lavet i samarbejde med rumdesigneren Birte Dalsgård, tilskyndede den besøgende til interaktivitet med installationens forskellige anordninger, hvor man kunne besvare Maja Horsts spørgsmål ved at trykke på knapper og flytte farvede kugler.

Maja Horst kom på den måde i dialog med installationens besøgende og samtidig kunne hun studere, hvordan de talte sammen og i øvrigt opførte sig: alt blev optaget på video til glæde for den efterfølgende forskning.

"For mig handler videnskab om at stille spørgsmål og svar. Man lærer mest, når man får et svar, man ikke har regnet med, og i arbejdet med at skabe mening i det, lærer man noget, sagde Maja Horst til CBS Observer i 2007, hvor hun også fik 500.000 kroner i støtte til sin forskning fra Forskningsrådet for Kultur og Kommunikation.

Forskningskommunikationsprisen uddeles årligt til en forsker, som gennem kompetent formidling formår at få sin forskning ud til et bredt publikum. Det er andet år i træk prisen uddeles til en CBS-forsker. I 2008 gik den til professor Ove Kaj Pedersen fra International Center for Business and Politics