Mærsks barnebarn på vej mod toppen

Robert Mærsk Uggla er i skarp ledertræning og fremtræder lige nu som Mærsk-familiens bedste bud på en rigtig arving i koncerntoppen. Broderen Johan Pedersson Uggla er også på vej.

Med et springavancement, der har gjort ham til en af de yngste landechefer i A.P. Møller - Mærsk, er Mærsk Mc-Kinney Møllers barnebarn Robert Mærsk Uggla godt i gang med at bevise, at han er Mærskfamiliens bedste bud på en kommende kronprins. Og den måske eneste i familien, der har kvaliteter til at gå i Arnold Peter Møller og sønnen Mærsk Mc-Kinney Møllers fodspor. Det skriver Politiken onsdag.

Den 29-årige Robert Mærsk Uggla blev sammen med sin bror Johan Pedersson Uggla diskret sluset ind A.P. Møller - Mærsk for tre-fire år siden med henblik på at ruste dem til en rolle som kommende magthavere, og især Robert Mærsk Uggla har haft fart på siden.

Robert Mærsk Uggla flyttede i april 2004 til Danmark og begyndte på A.P. Møller - Mærsks hovedkontor, hvor han blev placeret i linjeafdelingen. Den opgave løste han så godt, at han tidligere i år - og uden at Mærsk-familien følte trang til at fortælle offentligheden om det - tiltrådte en toppost i Mellemøsten. Som landechef for Maersk UAE i De Forenede Arabiske Emirater får Robert Mærsk Uggla nu mulighed for at bevise over for sig selv og familien, at han er gjort af det rette stof.

Kilder på og omkring Esplanaden bekræfter over for Politiken, at Robert Mærsk Uggla har fået topposten som chef for over 200 ansatte i en usædvanligt ung alder. Hvis han holder stilen, vil han gradvis blive modnet til endnu større opgaver, inden han om nogle år måske kan træde ind i ledelsen af Danmarks største virksomhed. Det er i hvert fald, hvad Mærsk-familien selv håber og tror på.

Internt på Esplanaden understreges det, at medlemmer af Mærsk-familien ikke får serveret topposterne på et sølvfad. Selv om stamtræet er i orden, skal der leveres resultater - også når det gælder Mærsk Mc-Kinney Møllers børnebørn, skriver avisen.

RB-Børsen

Kilde: Politiken