Mænd vil også have en kampdag

Hverdagens almindelige mænd skal også have en international mærkedag, mener en gruppe danske mænd, der arbejder på at få en sådan indført.

Mandlige fodboldfans på Rådhuspladsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Birger Schj¿rring
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De tæsker deres kærester, går til prostituerede og taler grimt til unge piger, som går forbi byggepladsens skurvogn. Sådan ser en del af de stereotype forestillinger om mænd, når de er værst ud.

Det lidet flatterende billede er blot en af årsagerne til, at en gruppe danske mænd nu knokler for, at det ikke kun er kvinderne, der skal have en international kampdag. Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

Mændene mener nemlig, at der hersker en skyttegravskrig kønnene imellem, og den er de godt trætte af, ligesom de har fået nok af kravet til dem om, at de skal være to meter høje, fotomodel-lækre, alfa-hanner for selv at være succesfulde udgaver af deres eget køn.

- Vi vil bare gerne promovere hverdagens helt almindelige mand. Der lever et propert og ærligt liv. Og bidrager positivt til samfundet, fortæller Martin Pavón, der er gruppens talsmand, til nyhedsbrevet.

Mens kvinderne 8. marts i år kan fejre deres kampdag nr. 100, satser mandegruppen på, at de kan fejre deres kampdag den 19. november. Tanken er, at dagen kan være med til at genopbygge mændenes identitet.

Samtidig skal dagen bruges til at skabe opmærksomhed omkring det forhold, at mænd på mange områder faktisk klarer sig mindre godt end kvinder, for eksempel når det handler om at komme igennem kriser eller om sygdomme.