Madoffs vinsamling solgt til skyhøj pris

En auktion over storsvindlerens vinsamling gav 41.530 dollar til ofrene for hans svindelnumre.

En auktion over storsvindlerens vinsamling gav 41.530 dollar til ofrene for hans svindelnumre. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIMOTHY A. CLARY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I forhold til de over 50 milliarder dollar som Bernie Madoff svindlede fra sin ofre, så er 41.530 dollar en dråbe i havet. Men nu er der ikke desto mindre en sum penge på vej tilbage til de mange ofre for storsvindlerens kriminalitet gennem salget af hans omfattende vinsamling.De mange flasker blev solgt på en onlineauktion styret af Morrel & Co., og noget overraskende indbragte salget omkring det dobbelte af det forventede. Eksempelvis solgte en kasse Chateau Mouton-Rothschild 1996 for 6.800 dollar og selv nogle flasker Bombay Dry Gin af ukendt årgang gik til overpris.

Det er ikke første gang, at Madoffs konfiskerede ejendele er blevet bortauktioneret, hvilket er normal praksis fra de amerikanske myndigheders side til fordel for ofre for kriminalitet. Senest var Madoffs møbelsamling og andre personlige ejendele under hammeren og indbragte to millioner dollar.Madoffs svindel bestod i et gigantisk pyramidelignende nummer, hvor alt fra kendte Hollywood-stjerner som Zsa Zsa Gabor til almindelige småsparers formuer blev ødslet bort.

I tiden op til hans svindelnummer blev opdaget i december 2008, levede han det søde liv som feteret investeringskonge og beundret formand for så velansete institutioner som Nasdaq-børsen. Nu fordriver han så tiden i byen Butner, North Carolina, hvor han afsoner en dom på 150 års fængsel, efter at han blev dømt i marts 2009.