Målet var fælles vidensgrundlag

Susanne Philipson, besluttede, at hele ledergruppen skulle på en Master Class i strategi-implementering for at gøre indkøring af ny strategi nemmere.

»Som ledelse kan man godt have forskellige ledelseskompetencer, men det er rigtig vigtigt, når man skal implementere en strategi, at man får et fælles vidensgrundlag, som man helt konkret kan bruge, når man står over for udfordringer i dagligdagen. Det giver en fælles viden og et fælles sprog,« siger Susanne Philipson. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nye strategi faldt sidste år på plads i Danner – nu manglede implementeringen. Den kommende udfordring for ledelsen fik direktøren i Danner, Susanne Philipson, til at melde hele sin ledergruppe til en Master Class i strategi-implementering hos Ledernes KompetenceCenter.

»Som ledelse kan man godt have forskellige ledelseskompetencer, men det er rigtig vigtigt, når man skal implementere en strategi, at man får et fælles vidensgrundlag, som man helt konkret kan bruge, når man står over for udfordringer i dagligdagen. Det giver en fælles viden og et fælles sprog,« siger Susanne Philipson, der synes, at hele grund­ideen bag Master Classes er god, fordi de netop handler om, at man kan tilegne sig en viden, som man har brug for nu og her.

»Ressourcemæssigt betydet det også noget, at det kun varer en dag, fordi man ikke skal sætte så meget tid af. Prisen gør, at man kan sprede sig ud over et bredere felt og tage det, man har brug for,« siger Susanne Philipson, der ud over at deltage i kurset i strategi-implementering også har deltaget i et kursus i personlig kommunikation.

Ud over selve indholdet på kurset i personlig kommunikation fik Susanne Philipson et nyt netværk, fordi der rundt omkring hende sad medkursister, der på mange måder var i samme båd, fordi de sad med de samme ledelsesudfordringer.

Susanne Philipson ser det som en forpligtelse, at man som leder hele tiden holder sig opdateret med ny viden.

»Ledelse er en profession i sig selv, og jeg mener, at man som leder har en forpligtelse til at udvikle sig selv, når man også skal være med til at udvikle andre. Det bliver man nødt til. Men det hænger også sammen med, at jeg slet ikke kan lade være – det er bestemt ikke en sur forpligtelse at blive klogere. Det er et privilegium.«