Må vi se fodbold, chef?

UGENS DILEMMA: Når de danske drenge er på banen til VM i fodbold, vil mange af de ansatte have lyst til at følge med i kampene. Men er det i orden at bruge almindelig arbejdstid på fodbold?

Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du er afdelingsleder i et revisionsfirma med 58 ansatte, heraf 14 i din afdeling. Medarbejderskaren består primært af højtuddannede specialister inden for revision, økonomi og jura. Firmaet har sit eget fodboldhold, som én gang om ugen efter arbejdstid spiller kampe mod andre firmahold, og flere fra din afdeling er med på holdet. I det hele taget er der mange medarbejdere, som går højt op i fodbold, og på det seneste har der hen over bordene og ved kaffemaskinen været livlige diskussioner om det forestående VM i fodbold, især om Danmarks chancer for at gøre en god figur.

Du er ikke selv interesseret i fodbold, hverken som aktiv udøver eller tilskuer, men synes, at det er fint, der bliver talt meget om fodbold, så længe arbejdet i øvrigt bliver passet på tilfredsstillende vis.

Op til Danmarks første kamp ved VM mod Holland, som bliver spillet med startfløjt klokken 13.30, har du fået mails fra tre af de meget fodboldinteresserede medarbejdere. To anmoder med direkte reference til Danmark-Holland-kampen om at måtte arbejde hjemme den pågældende dag, mens den tredje opfordrer dig til at lukke kontoret klokken 13, så alle kan komme hjem og se fodbold i tv. Du er i tvivl om, hvordan du skal gribe sagen an.

Kilde: Lederne / www.lederne.dk